NYHETER

NHK arrangementer 2021

Etter en lang tid med få aktiviteter er klubben i ferd med å planlegge aktiviteter igjen.

 

Først ut er Hollænderseilasen som går av stabelen 28. august 2021. Det er ikke for sent å melde seg på! Pt er det 172 påmeldte båter; dette blir morro!

 

Vi sender ut informasjon når det blir klart når og hvor vår neste sosiale sammenkomst vil finne sted. Det jobbes med saken!

 

NHKs tidligere styreformann og mangeårig medlem Øivinn Brudevoll forulykket 27. februar 2021

Øivinn i sitt rette element

Søndag 28. februar kom den ufattelige beskjeden at det var Øivinn «Brudis» Brudevoll som forulykket i skibakken i Hemsedal dagen før – kun 55 år gammel. Det er en fattig trøst at ulykken skjedde på vei hjem fra middag med gode venner. I Øivinns vinterparadis, Hemsedal – med skiene på! 

Med dette har en markant skikkelse i norsk seilsport gått bort.

 

Øivinn lærte tidlig å sette sjøbein i familiens selvbygde skute «Adelante» og etter hvert ble regattaseiling Øivinns store lidenskap. Gjennom de siste 40 år har Øivinn hatt rolle som både mannskap og skipper om bord på en lang rekke forskjellige båttyper i de største regattaene i Norge og utlandet. Som oftest som rormann. Det er mange som kan takke Øivinn for at de etter utallige nautiske mil både i storm og stille kom vel i havn, noe som skyltes hans dyktige sjømannskap og lange erfaring. Øivinn hadde i tillegg et enormt konkurranseinstinkt og av den grunn så vi ofte bare hekken på båtene Øivinn roret. Men skulle det ikke bli seier på regattabanen – sørget i alle fall Øivinn for å vinne festen på land etterpå.

 

Han likte å samle mennesker rundt seg, var sosialt inkluderende og en utrolig god historieforteller.

 

Øivinn bidro til seilsporten på alle plan. Han var styremedlem i Norsk Havseiler- og Krysserklubb i hele 16 år! 6 av årene som formann. I tillegg satt han i styret for Kongelig Norsk Seilforening i en årrekke. I mange år var Øivinn også regattaansvarlig for Norges nest største regatta for havseilere, Hollænderseilasen.

 

For syv år siden flyttet Øivinn til Hemsedal for å dyrke sin andre store lidenskap, alpint. I tillegg kunne han også tettere følge opp sønnen Bjørn, og coache ham i hans karriere som alpinist på landslaget. Mange venner, både seilere, alpinister og andre, har hatt glede av Øivinns store hjerte og gjestfrihet på «Brudis Lodge» i Hemsedal.

 

Våre tanker går først og fremst til Øivinns nærmeste familie, men Øivinns enormt store vennekrets vil også merke det store tomme rommet han etterlater seg. Vi er mange som vil savne knivingen på regattabanen, det gode smilet og de ville historiene. Takk for alt du ga oss av moro og glede, Øivinn. God seilas videre på det største havet.

 

På vegne av Norsk Havseiler- og Krysserklubb og alle seilervennene 

Sverre Frich jr.

Per Ottar Skaaret

Geir Karl Frostrud

Type text here

                                         _________________________________________________________________________________________________________

NHK generalforsamling på e-post 25. mars 2021, med innsendingsfrist kl 16.00

Grunnet den pågående Covid-19 pandemien avholdes årets årsmøte digitalt. Årsmøtedokumenter ble utsendt til medlemmer på e-post 10.mars. Stemmer på sakene det skal stemmes om kan sendes på e-post til sekretaer@havseilerklubben.no. Stemmefrist er 25. mars kl.16.00.  

NHK arrangementer 2020

5. mars Generalforsamling med påfølgende torskemiddag. Dronningen.

Laksemiddag på Dronningen, sensommersamling på Nesholmen og høstfest har måttet avlyses grunnet pågående Covid-19 pandemi. 

Invitasjon til minnemarkering av hjemkosten til Ho-Ho

I god seilerånd er det hyggelig for NHK å videreformidle denne invitasjonen. Onsdag 20.12.2017 er det 80 år siden Ho-Ho fulførte sin jordomseiling. Dette skal markeres på Honnørbrygga ved Bragernes Torg kl 12. Påmelding til arrangør Stein Hoff, jordomseiler, Ho-Ho-entusiast på mobil 971 79 605 eller på mail steinghoff@gmail.com.

Invitasjonen og nærmere informasjon om arrangementet kan du lese her.

Planlagte NHK arrangement 2018

14. mars Generalforsamling med påfølgende torskemiddag. Dronningen.

3. mai Laksemiddag. Dronning

8. september Sensommersamling

25. oktober Høstfest.

Datoene er preliminære og kan bli endret.

Seilergaven til Seilerkongen - HM Kong Harald V fyller 80 år i 2017

I forbindelse med Kong Haralds V's 80-årsdag i 2017 ble det startet en innsamling til en Seilergave fra alle seilere i Norge til Seilerkongen. Les mer her

Karl Helmich Høie til minne

Vårt mangeårige medlem Karl Helmich Høie, Mikken blant venner, ble torsdag 23. mars bisatt i Holmenkollen Kapell. Mikken eide og seilte LE i alle år. NHK lyser fred over hans minne. Nekrolog (Aftenposten).

Torskeaften på Dronningen 2. mars 2017 kl 19:30

Innkalling til Generalforsamling 2. mars 2017 kl 18:00, se medlemssiden

Styrets årsberetning for 2016, se medlemssiden

Planlagte NHK arrangement 2019