Nyhetsarkiv

Søndag 28. februar kom den ufattelige beskjeden at det var Øivinn «Brudis» Brudevoll som forulykket i skibakken i Hemsedal dagen før – kun 55 år gammel. Det er en fattig trøst at ulykken skjedde på vei hjem fra middag med gode venner. I Øivinns vinterparadis, Hemsedal – med skiene på! 

Med dette har en markant skikkelse i norsk seilsport gått bort.

 

Øivinn lærte tidlig å sette sjøbein i familiens selvbygde skute «Adelante» og etter hvert ble regattaseiling Øivinns store lidenskap. Gjennom de siste 40 år har Øivinn hatt rolle som både mannskap og skipper om bord på en lang rekke forskjellige båttyper i de største regattaene i Norge og utlandet. Som oftest som rormann. Det er mange som kan takke Øivinn for at de etter utallige nautiske mil både i storm og stille kom vel i havn, noe som skyltes hans dyktige sjømannskap og lange erfaring. Øivinn hadde i tillegg et enormt konkurranseinstinkt og av den grunn så vi ofte bare hekken på båtene Øivinn roret. Men skulle det ikke bli seier på regattabanen – sørget i alle fall Øivinn for å vinne festen på land etterpå.

 

Han likte å samle mennesker rundt seg, var sosialt inkluderende og en utrolig god historieforteller.

 

Øivinn bidro til seilsporten på alle plan. Han var styremedlem i Norsk Havseiler- og Krysserklubb i hele 16 år! 6 av årene som formann. I tillegg satt han i styret for Kongelig Norsk Seilforening i en årrekke. I mange år var Øivinn også regattaansvarlig for Norges nest største regatta for havseilere, Hollænderseilasen.

 

For syv år siden flyttet Øivinn til Hemsedal for å dyrke sin andre store lidenskap, alpint. I tillegg kunne han også tettere følge opp sønnen Bjørn, og coache ham i hans karriere som alpinist på landslaget. Mange venner, både seilere, alpinister og andre, har hatt glede av Øivinns store hjerte og gjestfrihet på «Brudis Lodge» i Hemsedal.

 

Våre tanker går først og fremst til Øivinns nærmeste familie, men Øivinns enormt store vennekrets vil også merke det store tomme rommet han etterlater seg. Vi er mange som vil savne knivingen på regattabanen, det gode smilet og de ville historiene. Takk for alt du ga oss av moro og glede, Øivinn. God seilas videre på det største havet.

 

På vegne av Norsk Havseiler- og Krysserklubb og alle seilervennene 

Sverre Frich jr.

Per Ottar Skaaret

Geir Karl Frostrud

Ny regatta i vikingens kjølvann

Nå har Norsk Havseiler- og Krysserklubb funnet ut at tiden er moden for å arrangere Nord-Europas lengste og hardeste regatta: Bergen-Shetland-Færøyene-Island i 2018. (Jon Amtrups artikkel, Seilas.) Le...

Les mer

Type text here

Julehilsen 2016

Vi skriver 22. desember, solen har etter flere dager med tåke vist seg frem - nærmest for å fortelle oss at nå har "den snudd" - det går mot lysere tider og vår. Snøen lar vente på seg her i Oslo, den...

Les mer

Innkalling generalforsamling 5. mars 2015

Innkallingen kan leses på medlemssiden.

Les mer