Medlemsmøter

60 år jubileumsaften 9 mars 2013

Innpå 100 medlemmer var samlet til NHKs jubileumsmiddag 9.mars på Dronningen, en kveld som ble helt i foreningens gode seilerånd.

God mat, godt drikke, morsomme og hyggelige ord og endel såre tær etter de siste timer på dansegulvet til orkester.

Bjørn S. Pedersen, en av stifterne av NHK fra 1953 var kommet "seilende" fra Spania til jubileet og holdt en god hovedtale med muntre refleksjoner om hvordan foreningens eksistens kom til i en tid hvor havseilas neppe var like så stuerent som IOD- og annen meterbåtseilas. Foreningens nyeste medlem, Nils Johan Todal holdt en tale som viser hvor viktig det er for havseilere å ha et miljø også her hjemme, når langturene og de store livsdrømmer på åpent hav er unnagjort eller nye turer skal planlegges.

Kjøkkenet leverte en sterk og velsmakende meny, fra hav, fjord og himmelen, fra flere nevnt noe av det bedre som er servert i disse lokaler. Behørige takket av fra en av de eldste medlemmene Henrik Jørgen Huitfeldt. Som sedvanlig sørget foreningens økonomiansvarlig for at det var godt med kaffe avec i etterkant - og styrte "underskuddet" på en glimrende måte til alles tilfredstillelse.

Nytt var navn/båt-skilt som de fleste bar på jakkeslaget, og som bør brukes på andre foreningsarrangementer. Det er så lett å huske ansikter man snakket med, men akk så dårlig det er å huske navnene i etterkant!

Taletrengte medlemmer med gode, korte og hyggelige meldinger til foreningen meldte seg på til dagens konferansier Stein W. - og alle satte pris på at Erling Storm tar vokabularet stafettpinnen til stifter og hedersmedlem Carl Emil Pettersen som gikk bort i fjor sommer og som dessverre ikke fikk oppleve 60 års jubileet vårt.

Seilere hygger seg med seilere - og alder er absolutt ingen begrensning for en glad seilerfest. Det var godt og fullt på dansegulvet flere timer etter midnatt - og styret håper slike jubileumsmiddager minst bør gjennomføres hvert femte år heretter.