Seilaser

HOLLÆNDERSEILASEN

I 1970 tok klubbens daværende formann, Jan Gregersen, initiativet til Hollænderseilasen. Seilasen skulle den gangen være en høstseilas for å forlenge sesongen og for å kunne seile under litt barske forhold. Første år deltok 25 båter. Året etter overskred deltakelsen 100 båter, og de senere år har antallet ligget på ca. 220 båter.

Hollænderseilasen foregår i Oslofjorden, for tiden på tre forskjellige baner/distanser avhengig av båttype og klasse. Dette gjør at seilasen favner alt fra de raskeste regattamaskinene til skøyter og turseilere.
I mange år ble seilasen forsøkt lagt til helgen nærmest fullmåne i begynnelsen av september, dette for å lette på navigasjonen om natten. Med dagens elektroniske hjelpemidler er ikke nattemørket lenger noe stort problem og regattaen forsøkes lagt til siste helgen i august.

NHK er eier av Hollænderseilasen men seilasen arrangeres i samarbeid med seilforening tilknyttet NSF.

VIKING OCEAN RACE

NHK satte i gang arbeidet med å kunne lansere en ny regatta i norsk sammenheng i 2015. Seilasen vil være en utfordrende havseilas i vikingenes kjølvann fra Bergen til Island, og vil i forbindelse med Shetland Race gå via Shetland og Færøyene.

 

Seilasen deles opp i tre etapper med pitstop på Shetland og Færøyene før målgang i Reykjavik, totalt ca. 1000 nautiske mil. 

 

Regattaen ble første gang avholdt i 2018 i samarbeid med 

  • Hordaland Seilkrets - www.shetlandrace.no
  • The Torshavn Marine Club - Tórshavnar Bárafelag - http://www.marina.fo/
  • Reykjavik Yacht Club Brokey - Siglingafélag Reykjavíkur - http://brokey.is/

Neste Viking Offshore Race er planlagt i 2022 og skal gå til Shetland, Orkney, Skottland via Caledoniakanalen og hjem...

 

Arrangementet vil også denne gang arrangeres i forbindelse med Shetland Race, og i samarbeid med bl.a.

  • Hordaland Seilkrets - www.shetlandrace.no
  • The Lerwick Boating Club of Shetland - http://lerwickboatingclub.co.uk/