Seilaser

HOLLÆNDERSEILASEN

I 1970 tok klubbens daværende formann, Jan Gregersen, initiativet til Hollænderseilasen. Seilasen skulle den gangen være en høstseilas for å forlenge sesongen og for å kunne seile under litt barske forhold. Første år deltok 25 båter. Året etter overskred deltakelsen 100 båter, og de senere år har antallet ligget på ca. 300 båter.

Hollænderseilasen foregår i ytre Oslofjord, for tiden på tre forskjellige baner/distanser avhengig av båttype og klasse. Dette gjør at seilasen favner alt fra de raskeste regattamaskinene til skøyter og turseilere.
I mange år ble seilasen forsøkt lagt til helgen nærmest fullmåne i begynnelsen av september, dette for å lette på navigasjonen om natten. Med dagens elektroniske hjelpemidler er ikke nattemørket lenger noe stort problem og regattaen forsøkes lagt til siste helgen i august.

NHK er eier av Hollænderseilasen men seilasen arrangeres i samarbeid med seilforening tilknyttet NSF, for tiden Soon Seilforening og KNS.

VIKING OCEAN RACE

NHK arbeider med et prosjekt for å kunne lansere en ny regatta i norsk sammenheng. Seilasen vil være en utfordrende havseilas i vikingenes kjølvann fra Bergen til Island.

Arrangementet vil primært bli et samarbeid mellom NHK og Christiania Seilforening men også et samarbeid med Hordaland Seilkrets og lokale seilforeninger på Shetland, Færøyene og Island.

Seilasen er tenkt å deles opp i tre etapper med kort pitstop på Shetland og Færøyene før målgang i Reykjavik, totalt ca. 1000 nautiske mil.

Tidspunkt for racet er planlagt til at første etappe følger Shetland Race til Lerwick. Planen er å avvikle første race i 2018. Les Seilas' artikkel om seilasen.